Χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα

28/12/2022 - Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τρυπάμε το κότσι σε 5 σημεία (στους μυς και στο ψαχνό) με το μαχαί- ρι και ρίχνουμε μέσα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε με το σκόρδο. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στη χύτρα και θωρακίζουμε το κότσι από όλες τις πλευρές. Έπειτα ρίχνουμε τα πράσα, την πατάτα χοντροκομμένη και τα καρότα όλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα. Προσθέτουμε και τη μαύρη μπύρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Συμβουλευτείτε το δείκτη της χύτρας. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να μαγειρευτεί στη 2η βαθμίδα για 50-60 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα: το βούτυρο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι αφήνοντας να μαγει- ρευτεί το φαγητό για άλλα 30’ στη βαθμίδα 0.